Vad är GRID?

Lämna kostymen hemma. Ta med hjärtat och hjärnan. GRID är något helt annat än en vanlig mediekonferens.

Varje år bjuder GRID in spännande, inspirerande och passionerade talare från världens alla hörn. De möter 250 kreativa mediemänniskor, utvalda från Bonniers 160 bolag i 16 länder. Under två dagar nätverkar och inspireras deltagarna av talarna – och av varandra. Platsen är Alfred Nobels krutfabrik söder om Stockholm, en påminnelse om hur tidigare erfarenheter kan användas för att forma framtidens idéer.

För att få veta mer om GRID, och se alla tal, besök bonniergrid.com.

 • GRID13.

  Raghava KK inspirerade GRID-publiken med sin kreativitet.

 • idéer.
  GRID13.

  GRID är en plats för att utbyta idéer och skapa kontakter.

 • berättelser.
  David McCandless.

  David McCandless visade hur journalistiken kan ta nästa steg med hjälp av data.

 • inspiration.

  GRID:s workshop handlade om att utveckla framtidens mobila produkter.

 • GRID.

  GRID13 på Winterviken.

 • Face-to-face.

  En arena för inspirerande möten.

Bli inspirerad.

Möt tre fantastiska GRID13-talare.

Shane Koyczan

Shane Koyczan. The Story of Now.

GRID13. 10 miljoner views på Youtube gör Shane Koyczan till en ovanlig poet. Hans spoken word-dikt To This Day genererade en våg av värme och medkänsla världen över. Som mycket av hans arbete tog den upp frågan om mobbing, som även Shane själv utsatts för som barn. Shane Koyczan öppnade vinter-OS i Vancouver 2010, och gjorde stor succé på TED i år. Han samarbetar också med Amnesty International för att öka medvetenheten kring vikten av att kunna, och tillåtas, uttrycka sig. 

Debra Searle

Debra Searle. How to Achieve Against the Odds.

GRID13. Debra Searle fascinerade världen när hon rodde över Atlanten på egen hand. Hennes man, en erfaren roddare, lämnade båten efter bara två veckor, efter att ha utvecklad en okontrollerbar rädsla för det öppna havet. Men Debra fortsatte ensam. Efter 111 dagar rodde hon i land på Barbados i sin lilla träbåt. 

Susanne Bier

Susanne Bier. Catastrophes and Happy Endings.

GRID13. Den danska filmskaparen Susanne Bier har levt ett lyckligt liv, men i hennes filmer är katastrofen aldrig långt borta. Hon vann en Oscar för Hämnden, som krestar kring ensamhet, sårbarhet och sorg. Sedan gick hon vidare till att göra en romantisk komedi - om cancer. Trots de plågsamma situationer hon utforskar i sina 16 filmer, är hon noga med att alltid låta hoppet finnas med. Hon säger att film inte bara är en konstform, utan ett massmedium som måste kunna kommunicera brett.